
Хімічний склад нектарина та його біологічні характеристики багато в чому схожі з хімічним складом і біо-особливостями персиків. Але, як виявилося, нектарин корисніший! По-перше, калорійність нектарина менше, в середньому всього 44 ккал в ста грамах, в той час як у персика від 50 ккал. Так само цей плід перевершує звичайний персик за вмістом вітаміну А, калію, заліза, фосфору й аскорбіновою кислотою. Таким чином, низька калорійність і високий відсоток вмісту корисних речовин і вітамінів роблять нектарин дієтичним продуктом, здатним надавати лікувально-профілактичну дію на організм.
Корисні властивості нектарина пояснюються ще й у тим, що в ньому багато фруктози, клітковини і пктінов. Часте вживання цього фрукта показано в цілях профілактики хворим онкологічними захворюваннями, гіпертоніками і людям страждаючим на атеросклероз. А властивості нектарина прискорювати процес перетравлення важкої і жирної їжі шляхом стимуляції травних залоз допоможе всім, хто має проблеми з травним трактом.
Для жіночої краси нектарин корисний не тільки своїми дієтичними властивостями:
• Високий відсоток вмісту в ньому вітаміну А і С сприяє утриманню вологи в клітинах шкіри обличчя і тіла.
• Калій, якого в нектарина в надлишку, нормалізує роботу нервової системи, підвищує стресостійкість та покращує сон.
• Пектинові сполуки уповільнюють життєдіяльність шкідливих мікроорганізмів.
• Нерозчинна клітковина в м’якоті нектарина просто незамінна для нормальної роботи кишечника, так само вона здатна запобігати багато захворювань травної системи.
• Розчинна клітковина позитивно впливає на серцево-судинну систему, тому що здатна знижувати рівень шкідливого холестерину в крові.
Яким би корисним не був нектарин, він хороший не для всіх і має протипоказання. Сік і плоди нектарина не рекомендується включати в раціон харчування людям схильним до ожиріння, хворим на цукровий діабет і тим, хто страждає на алергією.
Комментариев нет:
Отправить комментарий