пятница, 16 декабря 2011 г.

Спаржева квасоля

Фасоль Шеф-поварЦе дуже цінний делікатесний дієтичний продукт харчування. Вона багата на білки, вуглеводи, вітаміни та інші корисні речовини. У білку квасолі є всі біологічно незамінні для людини амінокислоти, які не утворюються в організмі, а мають надходити з продуктами харчування.

Квасолю Шеф-повар можна купити в нашому інтернет магазині:

Натисніть на це посилання - Квасолю Шеф-повар купити





У народній медицині квасолю здавна використовують при захворюваннях печінки, жовчного міхура, серцево-судинної системи, цукровому діабеті. Корисна вона при ракових захворюваннях, водянці, хворобах сечових каналів і накопиченні в організмі сечової кислоти.

Зі спаржевої квасолі готують супи, борщі, салати, вінегрети, а також другі страви ― зварену у солоній воді, підсмажену на маслі, її тушкують, готують гарніри, котлети. Крім того, квасолю консервують цілими або порізаними стручками, заморожують.

Спаржеву квасолю доцільно висівати у 4-5 строків з інтервалом 15-20 днів, останній строк сівби 10-15 липня. За таких умов збільшується тривалість споживання свіжої продукції. Наполовину виткі та виткі сорти квасолі використовують як ущільнювач інших культур, нею обсаджують грядки, озеленяють стіни і паркани. Її вирощують як кілкову культуру, використовуючи шпалери винограду. Виткі стебла квасолі плетуться проти годинникової стрілки.

Квасолю на лопатку збирають у фазі технічної стиглості (через 8-10 днів після утворення зав’язі). В цей час плоди соковиті, ламкі. Збирають лопатки через 5-6 днів ранкової пори, по росі, щоб квасоля була ніжна й соковита.

Зберігають у холодильнику добу при температурі 0-1°С.

Квасолю Шеф-повар можна купити в нашому інтернет магазині:

Натисніть на це посилання - Квасолю Шеф-повар купити


Комментариев нет:

Отправить комментарий