
У цій статті ви дізнаєтесь хвороби, яким можна запобігти або лікувати за допомогою цієї чудової ягоди.
Ви, напевно, чули про те, що деякі овочеві та фруктові дієти можуть допомогти вам у боротьбі з серцево - судинними захворюваннями, раком і запобігти або відстрочити наступ багатьох ознак старіння. Це факт, який неможливо спростувати. Про полуниці було сказано багато, і багато з вас знають про її алергенні властивості. Але ми постараємося зосередити вашу увагу на її позитивних аспектах.
Полуниця є прекрасним джерелом вітаміну С, марганцю, харчових волокон, йоду, калію, фолієвої кислоти, вітаміну В5, вітаміну В6, вітаміну К, рибофлавін, омега-3 жирних кислот, магнію та міді.
Було доведено, що полуниця значно зменшує ракові клітини в печінці, у зв'язку з наявністю в ній елагової кислоти. Цю кислоту також можна знайти в багатьох червоних ягодах в тому числі малині, ожині, журавлині і звичайно ж полуниці. Еллагова кислота запобігає руйнуванню гена р53 раковими клітинами, а також може зв'язуватися з молекулами викликають рак і деактивує їх.
Дослідження показали, що полуниця може збільшити дію протипухлинної активності на ракові клітини молочної залози, стравоходу, шкіри, прямої кишки, передміхурової та підшлункової залози.
Як і багато інших ягід, полуниця містить велику кількість антиоксидантів, зокрема антоціанів типу 2 і еллаготанінів. Антоціани в ряді досліджень показали свою ефективність у зниженні ризику раку, серцево - судинних захворювань і запальних захворювань. Антоціани мають функцію аналогічну циклооксигенази інгібіторів (наприклад, аспірин), але без побічних ефектів, на відміну від аспірину, як протизапальний засіб. Високий рівень антиоксидантів в цих ягодах допомагає нейтралізувати руйнівну дію вільних радикалів, допомагають відновлювати тканини, додаючи поштовх вітаміном С. Антоціани, що містяться в полуниці, значною мірою знижують інтенсивність мутацій в клітинах, що є прямим показником попередження розвитку раку і захворювань, таких як атеросклероз.
Полуниця допомагає з відновленням кровоносних судин, тромбоцитів і ліпопротеїдів, що значно знижує ризик коронарної хвороби серця.
Крім того, антиоксидантні властивості полуниці добре звертають хід нейронального і поведінкового старіння. У зв'язку з цим позитивний ефект полуниці корисний для уповільнення розвитку хвороби Альцгеймера, скорочуючи в той же час наслідки цього захворювання. Один з ключових компонентів полуниці є фолієва кислота, яка є основною частиною у виробництві червоних кров'яних клітин, і може бути профілактикою хвороби Альцгеймера.
Ви повинні знати, що порція полуниці надасть вам 200 мг калію, що в свою чергу, допомагає регулювати електроліти в організмі, знижуючи ризик серцевих нападів та інсульту.
Іншою важливою перевагою для здоров'я в полуниці є її корисний вплив на шкіру. Вона допомагає очищати кров від токсинів. Якщо полуницю нанести на зуби і ясна, видаляє зубний камінь і зміцнює і лікує ясна. Дослідження показали, що вживання полуниці може знизити ризик розвитку вікової макулярної дегенерації, яка є основною причиною втрати зору в літньому віці.
Їжте полуницю кожен день і будьте здорові!
Комментариев нет:
Отправить комментарий