
Цікаво, що в Древній Греції цей овоч символізував сварки та негаразди. Вінок з його листя вішали перед входом в будинок подружжя, які були в розбраті.
Проте Римський імператор Тіберій вимагав від германців, щоб ті постачали йому буряк у вигляді данини.
Вміст пектинових речовин пригнічує гнильні процеси в кишечнику, а мінеральні солі кобальту необхідні для вироблення вітаміну В12, який відповідає за кровотворення. Бетаїн, який бере участь у білковому обміні, сприяє зміцненню капілярів, знижує рівень холестерину в крові.
За змістом йоду серед овочів буряк перевершує більшість з них.
Таким чином, включаючи в повсякденний раціон борщ, вінегрет і інші страви з буряка, можна не тільки наситити організм вуглеводами, яких в ньому від 3 до 12 відсотків, але і значно підвищити загальний тонус, поліпшити обмін речовин і допомогти в роботі кишечнику. Хоча найголовнішим його достоїнством, мабуть, можна вважати профілактику анемії і сприятливий вплив на кровотворення.
Сирий овоч у народній медицині використовують для лікування ракових захворювань, вживаючи щоденно по 200 грам. Що стосується соку, то його краще витримати близько 3 годин у холодильнику, щоб випарувалися речовини, що викликають блювоту.
У будь-якому випадку, чи використовується буряк в лікувальних цілях або профілактичних, він залишається тим продуктом, який доступний кожному, а цінність його досить велика, щоб нехтувати ним у власному харчуванні.
Комментариев нет:
Отправить комментарий