пятница, 2 декабря 2011 г.

Спагетті ... з власного городу

Кабачок F1 Паста ИтальянаХто не знає про чудесні дієтичних і цілющі властивості і достоїнства кабачків?! Але як би не відрізнялися їхні численні сорти один від одного на вигляд і агротехнічним особливостям, за обіднім столом усі вони - на один смак. Але тільки до тих пір, поки черга не дійде до сорту Спагеті. Свою назву цей сорт отримав за те, що м'якоть його плоду після варіння легко розпадається на довжелезні італійські макарони.

Смакові якості Спагеті порівняти тільки зі спагеті! Ви їсте Спагеті і відчуваєте задоволення не тільки від смаку, а й самого процесу їжі: щільна м'якоть тонких жгутиков цих овочевих макаронів дає вам відчуття повноцінності продукту. При цьому слід пам'ятати, що технічної стиглості плоди Спагеті досягають за 20-25 днів з моменту запилення. Перед терміном дозрівання вони позбавлені тих переваг, заради яких створено сорт Спагеті.

Кабачок F1 Паста Итальяна можна купити в нашому інтернет магазині:

Натисніть на це посилання - купити Кабачок F1 Паста Итальяна





Спагетті схожий зі своїми баштанними родичами - гарбузами. Проте листя у нього трохи дрібніше. Багатометрові батоги Спагеті здатні тікати на віддалені ділянки городу і лазити по деревах і парканах. При бажанні ви можете направляти батоги, завиваючи по спіралі або пускаючи їх назустріч один одному від сусідніх кущів. Таке формування дозволяє продуктивніше використовувати земельну площу. При цьому листя кабачка щільніше прикривають грунт від надмірного висушування, а плоди - від жорстокого спеки. Не забувайте, однак, що Спагеті добре ростуть тільки на сонячних ділянках, а в притінених рясніють пустоцвітом і уражаються несправжньої борошнистої росою. Погано переносять Спагеті і перезволожених грунт. Як при перезволоженні, так і в тіні зав'язі плодів відпадають, а ті, що вижили бувають в 2-3 рази дрібніше нормальних. На сонці ж плоди досягають ваги 2-3 кг, а то й більше.

Краще садити Спагеті на горбках діаметром 60-80 і висотою 30-40 см. Горбок від горбка (відстань по центру вершин) - 100-120 см. На вершині - лунка. Насіннячко в лунці заглиблювати не більше ніж на 2-2,5 см. Землю над насіннячком злегка ущільнити. Сіяти сухим насінням у вологий грунт. При попередньому замочуванні можливе зараження проростка чорною ніжкою. Лунку краще накрити плівкою до появи сходів. До початку цвітіння кабачки можна поливати "дощиком по листю. З появою перших же кольорів полив тільки під корінь (достатньо 1-2 рази на тиждень - по погоді).

З плодів кабачка Спагеті можна готувати ті ж страви, що і з плодів інших сортів . Але ось, що можна зробити тільки з "Спагетті, так це овочеве СПАГЕТТІ. Як і спагетті з тіста, його можна подавати до столу як в якості самостійної страви, так і як гарнір. Для цього плід кабачка ріжуть кільцями шириною близько 10-15 см. Від шкірки не очищають. Тільки видаляють насіння. Готове кільце опускають в киплячу підсолену воду. З моменту, коли вода знову закипить, до готовності проходить близько 20 хвилин (залежно від товщини кільця). Потім у витягнутого з води кільця виделкою відокремлюється легко розпадається на макаронини м'якоть. Довжину цих овочевих спагетті регулюйте самі. Вже на тарілці спагетті присмачують будь-якою олію по смаку, соусом, додають сіль, якщо потрібно. Особливо добрі спагетті з кабачка з гострою аджикою або кетчупом. Але якщо ви приправите їх м'ясним бульйоном і посиплете підсмаженою до золотистого кольору цибулею, гірше не буде. З кожною новою приправою ви отримуєте нову страву.

Якщо врахувати, що кабачки - найкращий очисник організму від надлишків холестерину, у присутності овочевого спагетті можна побалувати себе і забороненими стравами, не побоюючись згубних наслідків.

Кабачок F1 Паста Итальяна можна купити в нашому інтернет магазині:

Натисніть на це посилання - купити Кабачок F1 Паста Итальяна


Комментариев нет:

Отправить комментарий