
Зараз баклажани вирощують в Африці, Аравії, Індії, Китаї і Європі. У звичайних баклажанів, які ми вживаємо в їжу, гладка шкіра, баклажан фіолетового кольору, а м'якоть біла.
Баклажани мають багато користі для здоров'я. Свіжі баклажани містять близько 90% води, дуже мало білка, жиру, і тільки 2% цукру, велику кількість фосфору, калію, заліза, кальцію та вітамінів А, С.
Баклажани знижують рівень холестерину в крові, а також допомагають метаболізму, впливають на поліпшення стану сечо-вивідних шляхів і кісток, є корисними і при лікуванні захворювань печінки.
Щоб оцінить свіжість баклажану , треба злегка надавити на нього і якщо його покриття при цьому залишається гладким і неушкодженим значить ви купуєте свіжий продукт. При покупці також слід звернути увагу, щоб баклажани, не мали плям, були блискучими ароматними і відносно важкими.
Краще їсти баклажани молодими, тому що вони не мають гіркоти.
Для того, щоб позбутися гіркоти їх треба посипати сіллю або лимонним соком.
Треба також знати, що якщо, посипати сіллю баклажани безпосередньо перед смаженням це зменшує всмоктування жирів. Для різання, не використовуйте ніж з вуглецевої сталі, тому що він залишає темні плями і може надати баклажанові металевий присмак.
Термін зберігання в холодильнику становить приблизно два тижні, без упаковки. Розрізані баклажани можна зберігати в холодильнику, але в такому вигляді їх обов'язково потрібно загорнути у фольгу.
Баклажани також мають своє свято, що відзначається в багатьох країнах, воно припадає на 10 березня, і називається "Свято Bakmana", це святкування супроводжується поїданням великої кількості баклажан.
.
Комментариев нет:
Отправить комментарий