Гарбуз-найдавніша відома рослина. Секрет гарбуза в його незвичайних лікувальних властивостях, які здавен знають люди. В історії стародавньої Греції згадується гарбуз. Більше п'яти тисяч років відомий гарбуз древнім жителям Єгипту і Мексики, а індіанці з давніх часів використовують гарбуз для виготовлення посуду та музичних інструментів. У Європі в старовинних лікарських порадниках гарбуз згадують з 16 століття. Сьогодні дуже часто садівниками гарбуз не оцінений, як він того заслуговує. Багато садівників думають, що це не особливо потрібний для вирощування на дачі овоч, просто вигляд у нього цікавий, яскравий. А ось учені дієтологи в усьому світі вважають, що гарбуз - унікальний дієтичний продукт.
Секрети гарбуза - в рідкісному вмісті вітамінів, кислот, мінеральних солей, мікроелементів, багатстві антиоксидантів. Гарбуз не тільки смачний - з нього готують безліч страв, але використовують, як засіб профілактики і лікування.
Гарбуз - природна комора корисних речовин потрібних всім, а особливо для людей старшого покоління.
Людям літнього віку зі слабким імунітетом гарбуз особливо необхідний, віна легко засвоюється, в ньому багато клітковини, він прискорює обмінний процес і сприяє виведенню шлаків з організму. Комплекс вітамінів, кислот, мікроорганізмів, що містяться в гарбузі, відмінно діє на організм людей похилого віку, знижує вплив захворювань, властивих цьому віку, поліпшує самопочуття, продовжує молодість - в цьому секрет гарбуза.
Він корисний для гіпертоніків, для людей із захворюваннями судин, для людей з порушеннями моторики кишечнику, сприяє зменшенню в організмі зайвого холестерину. Любителі страв з гарбуза можуть не боятися холестерину.
Вітаміни та мікроелементи, наявні в гарбузі, необхідні людині.
Рідкісний вітамін Т забезпечує повну переробку, засвоєння їжі тим самим зменшує можливість зайвої ваги. В організмі відбувається прискорення обміну речовин.
Вітамін К, необхідний для кровообігу, покращує згортання крові.
Цинк необхідний людям у зрілому віці, які частіше відчувають брак цинку і важче переносять захворювання. Цинк потрібен для профілактики інфекційних, запальних захворювань.
Мідь, необхідна в організмі людини, вона зміцнює кісткову тканину, сприяє кровотворенню, виробленню інсулінів та гормонів, потрібних щитовидній залозі. Нестача міді веде до деформації суглобів, раннього посивіння і облисіння і появи зморшок.
Фтор, що міститься в гарбузі, життєво необхідний для збереження фортеці емалі зубів, росту нігтів і волосся.
Каротин, що міститься в гарбузі в кілька разів більше, ніж у моркві. Якщо хочемо зберегти зір на довгі роки, необхідний каротин, вітамін А.
Залізо необхідно при захворюванні анемією і профілактики її.
Пектин потрібен, щоб вивести токсини і холестерин.
Жирні кислоти типу Омега-3 і Омега-6 в насінні гарбуза профілактика раку, серцево-судинних захворювань. Крім того, насіння гарбуза-відомий засіб для підвищення потенції, для лікування печінки, відновлення функцій печінки.
Свіжий сік гарбуза - ефективний сечогінний засіб. Вітамін групи В дає силу і зростання волоссю і нігтям, уберігає від стресу, знижує холестерин в крові, нормалізує артеріальний тиск, необхідний для профілактики і лікування інсультів та інфарктів міокарда.
Вітамін Е - вітамін молодості, природне джерело антиоксидантів, продовжує молодість, покращує стан шкіри, бореться зі зморшками, запобігає утворенню тромбів. Антиоксиданти оздоровлюють організм, виводять токсини. Це профілактика раку і захворювань серця.
Вітаміни А і Е допомагають перемогти старість
Гарбуз - унікальний продукт. З нього господиня може приготувати найрізноманітніші страви.: кашу, пиріжки, салати, соки, гарніри до м'яса, супи і прекрасне варення.
Використання всіх секретів гарбуза пророчить довголіття людини і зміцнює здоров'я.
Комментариев нет:
Отправить комментарий