среда, 12 декабря 2012 г.

Корисні властивості квасолі

Квасоля - бобова рослина з безліччю корисних властивостей і багатющою історією, яка налічує сім тисяч років. У країни Європи вона прийшла з Південної Америки. Квасоля була дуже популярна в стародавньому Єгипті і Китаї.

Квасолю можна купити в нашому інтернет магазині:

Натисніть на це посилання - квасолю купити




У ті часи використання квасолі було досить обширним. Крім того, що її вживали в їжу, в Стародавньому Римі її використовували для виготовлення білил і пудри. Вважається, що сама Клеопатра користувалася маскою для обличчя, яка була приготована саме з квасолі. На території України квасоля з'явилася тільки в 18 столітті, де довго вважалася рослиною швидше декоративною, ніж їстівною, але трохи пізніше її стали використовувати і в кулінарії.
Найбільш сприятливий клімат для вирощування квасолі - теплий. Саме тому в основному вона виростає на узбережжі Чорного моря, в Південній Америці, Китаї та Європі. Росіяни ж вирощують сорти квасолі, які володіють більш високою стійкістю до холоду. Сортів квасолі налічується близько 250, з яких використовуються лише 20.
Найбільш широке поширення набула квасоля звичайна, яка досить невибаглива і відрізняється від інших тим, що її можна вирощувати в більш прохолодному кліматі і її дозрівання настає трохи раніше, ніж у інших.


Квасоля - корисний склад


Склад квасолі: пектин, жири, білки, клітковина, вуглеводи, вода.
Мікроелементи: фтор, залізо, молібден, йод, марганець, мідь, цинк, кобальт.
Макроелементи: фосфор, калій, кальцій, магній, натрій.
Квасоля дуже багата на вітамін С (набагато більше ніж в персиках, сливах або абрикосах), а так само є наступні вітаміни: РР, В1, В2, В3, В6, Е.
Одна чверть всіх речовин, що входять до складу квасолі - це білок. За вмістом білка вона поступається тільки м'ясу.

Квасоля - корисні властивості
Квасоля відноситься до дієтичних і лікувальних продуктів завдяки масі корисних речовин, що входять до її складу. Вона є профілактикою і лікуванням безлічі різних захворювань і недуг.
Квасоля всіляко рекомендується тим, хто страждає гіпертонією, атеросклерозом, неприємностями з серцевим ритмом та іншими захворюваннями серця і судин. Також вона незамінна для людей з ослабленою і проблемної нервовою системою. Тим, хто переніс важкі захворювання, квасоля допоможе відновити сили і якомога швидше реабілітуватися.
Користь, яку квасоля приносить травленню, не обмежується її дієтичними властивостями, вона регулює і відновлює порушений обмін речовин.
Квасоля вважається відмінною профілактикою і підмогою в лікуванні туберкульозу.
Квасоля містить речовину аргінін, який синтезує сечовину і бере участь в азотообмінних процесах, тим самим знижуючи рівень цукру в крові. Саме ця властивість квасолі робить її незамінним лікуванням для хворих на цукровий діабет. З квасолі готується спеціальний відвар, який випивається перед прийомом їжі.
Кожна речовина, що входить до складу квасолі виконує свою особливу функцію. Наприклад, залізо формує еритроцити, збагачує клітки киснем і зміцнює імунітет організму.
Мідь сприяє процесам вироблення гемоглобіну і адреналіну.
Сірка корисна для кишечника, при захворюваннях шкіри, хвороби бронхів і при ревматизмі.
Цинк регулює обмін вуглеводів.
Квасоля, корисні властивості якої поширюються і на сечостатеву систему, допомагає виводити каміння з нирок, очищаючи організм і розчиняючи камені; стимулює вироблення шлункового соку; має сечогінний ефект, корисна при набряках.
Крім іншого, квасоля застосовують і як косметологічне засіб при виробництві масок для обличчя, що усувають зморшки і всіляко рекомендований жінкам, переступили поріг сорокаріччя. Для приготування маски для обличчя вам знадобиться змішати зварену й пропущену через ситечко квасоля з соком лимона, яка зробить вашу шкіру більш здоровою, пружною і свіжою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий