
Саджанці малини можна купити в нашому інтернет магазині:
Натисніть на це посилання - саджанці малини купити
Мідь у малині допомагає уникнути депресій і пригніченому настрою. Вітаміни А, B2, С, Е, РР. Насіння ягід дикої малини містять 22% жирної олії та 11,5% цукрів (глюкоза, сахароза і фруктоза), органічні кислоти (саліцилова, лимонна, яблучна), пектин (до 0,9%), дубильні речовини, 4-6% клітковини , флавоноїди, антоціани, макро-і мікроелементи (залізо, калій, кальцій, мідь, кобальт, магній, цинк). Малина корисна при недокрів'ї, атеросклерозі, гіпертонії, допомагає боротися із захворюваннями нирок і хворобами шлунково-кишкового тракту. Малина знищує бактерії золотистого стафілокока, суперечки дріжджів і цвілевих грибів. У листі малини знаходяться речовини, що підсилюють гладку мускулатуру матки і кишечника. Малина підвищує апетит.
Крім того, малина володіє сечогінною дією, її можна використовувати для боротьби з набряками і мішками під очима
Для профілактики бажано з'їдати 2-3 склянки на день.
Листя малини можуть допомогти вам впоратися з шлунково-кишковими проблемами, позбавивши від гастриту і нетравлення шлунку. 4 ч. ложки листя малини заварюють 400 мл окропу, проціджують і п'ють по півсклянки 4 рази на день.
ВАЖЛИВО
Малину люблять і комахи, а в особливості клоп-вонючка. Для того щоб його вчасно виявити, потрібно зібрані ягоди малини потримати в підсоленій воді близько 1 години.
Маска від вугрової висипки
Потрібно стовкти в дерев'яній або порцеляновій ступці кілька свіжих малинових листочків, кашку накласти на проблемні місця і залишити на 15-20 хвилин. Змити теплою водою і підсушити шкіру рухами.
На відміну від інших ягід, малина не втрачає свої цілющі властивості після термічної обробки. Тому варення з малини - найкращий засіб при простудних захворюваннях.
При варінні щоб малина не втратила свої омолоджуючі і зміцнюючі властивості, додайте в процесі приготування варення в сироп чверть склянки бурякового або склянку соку червоної смородини. Сік додасть варенню більш насичений колір, а крім естетичної функції виконає ще і роль свого роду оболонки, під якою відмінно зберігаються всі наявні у малини вітаміни і мінерали.
Заморожену малину - перебрати, вимити розкласти їх в поліетиленові мішки і в морозилку.
Сушити малину - ягоди перебрати, відкинувши сушити в духовці або при температурі не вище 60 градусів, періодично помішуючи. Перед сушінням ягоди можна протягом 30 хвилин підвялити на сонці. Правильно і добре висушені ягоди не повинні забарвлювати руки. Зберігають їх у ящиках, паперових пакетах або полотняних мішечках у прохолодному темному місці.
Перетерту малину - пересипаємо цукром - 2 кг. цукру на 1 кг. малини, перетираємо і в банки. Зберігати в холодильнику.
МАЛИНОВИЙ ПУНШ
ТРЕБА: 1/2 склянки малинового соку, 1/3 склянки цукрової пудри.
ГОТУЄМО:
1. Збиваємо вершки з цукровою пудрою.
2. Додаємо малиновий сік, перемішуємо.
3. Підігріваємо в емальованому посуді, але не кип'ятимо.
МАЛИНОВИЙ КОМПОТ
ТРЕБА: 700 г малини, 300 г води і 300 г цукру.
ГОТУЄМО:
1. Воду кип'ятимо з цукром і проціджуємо.
2. Заливаємо цим сиропом суху промиту ягоду. Залишаємо на 3 години в холодильнику.
3. Обережно зливаємо сік.
4. Ягоди перекладаємо в сухі банки.
5. Сік доводимо до кипіння і заливаємо ним ягоди.
6. Стерилізуємо: банки по 0,5 л - 10 хвилин, по 1 л - 15хвилин.
Малина для приготування соусів або оцту. У пляшку з оцтом (не оцтовою есенцією!) Всипати ягоди малини, додати трохи цукру і дати настоятися. Оцтом з малиновим ароматом можна заправляти салати або додавати при приготуванні соусів до м'яса.
Комментариев нет:
Отправить комментарий