понедельник, 3 декабря 2012 г.

Білий гриб - самий бажаний в кошику грибника

За смаком та ароматом він не має собі рівних. У кулінарії до білого грибу застосовують усі відомі способи обробки. Його можна смажити, варити, а так як гриб не темніє, з нього виходить відмінний світлий бульйон, на основі якого виходять ароматні супи і соуси. У плані консервації білий гриб можна маринувати, але для кращого збереження всіх його достоїнств, краща сушка на відкритому повітрі або в духовці при 40-60 градусах.

Міцелій білого гриба можна купити в нашому інтернет магазині:

Натисніть на це посилання - міцелій купити




Білий гриб є першокласним продуктом. Він  значно підсилює видділення шлункового соку, підвищуючи апетит і тим самим сприяє перетравлюванню інших харчових продуктів.
Міцелій білих грибів можна купити в нашому інтернет магазині.
Розмір білого гриба може бути дуже великим - капелюшок до півметра в діаметрі, а у висоту - до 30 см.
Білі гриби використовують як у свіжому (вареними, тушкованими, смаженими і дуже рідко в сирому вигляді), так і в сушеному і маринованому видах. Сушені гриби подрібнюють і у вигляді порошку додають в різні страви. З грибів також готують супи і різні соуси і заправки до страв.
Корисні властивості білих грибів

Білі гриби володіють рядом корисних якостей. Білий гриб крім смакових якостей, славиться своєю здатністю стимулювати секрецію травних соків, перевершуючи в цьому відношенні м'ясні бульйони.
Завдяки вмісту великої кількості сірки і полісахаридів білі гриби допомагають боротися з онкологічними захворюваннями. Він також володіє протиінфекційними, ранозагоювальними, протипухлинними і тонізуючими властивостями.
Вхідний до складу білих грибів ефір лецитин, перешкоджає відкладенню холестерину на стінках судин, що робить його корисним при атеросклерозі й недокрів'ї. А   амінокислота ерготионеїн підтримує процеси відновлення клітин і тому особливо корисна для очей, нирок, печінки і кісткового мозку.
Також в білих грибах міститься багато глюкану. Цей не засвоюваний вуглевод є сильним антиоксидантом і робить найсильніший вплив на імунну систему, створюючи захист від вірусів, бактерій, грибків і канцерогенів. Крім того, до складу білих грибів входить ряд ферментів, що сприяють розщепленню клітковини, жирів та глікогену.
Гриби - відмінне джерело корисних білків, але міститься в свіжоприготовлених грибах хітин значно ускладнює процес їх засвоєння. Тому рекомендують використовувати в їжу попередньо висушені гриби, в такому випадку засвоюється до 80% білків.

Комментариев нет:

Отправить комментарий