При виборі сорту цієї культури основним критерієм стає не врожайність, а колір плодів.
Всі сорти солодкого перцю, які є зараз у продажу, виведені вітчизняними або іноземними селекціями. Імпортні сорти підкуповують потужним габітусом і високим зростанням, внаслідок чого більшість з них вимагають підв'язування. Такий перець має більш пізній термін дозрівання. Наші сорти - більш низькорослі і ранні.
Перець можна купити в нашому інтернет магазині.
Крім того, всі сорти перцю ділять на ті, у яких плоди з часом змінюють забарвлення, і на ті, у яких вони залишаються темно-зеленими. Урожай другої групи слід зривати, коли перці досягнутий максимальних розмірів. Плоди які змінюють забарвлення краще прибирати, не чекаючи повної зміни кольору, а відразу після появи на них перших ознак «почервоніння». Всі вони дозріють трохи пізніше, при невисокій температурі протягом 10-15 днів.
Посіви РОЗСАДИ
Перець вимогливий до аерації грунту, тому для вирощування розсади віддавайте перевагу максимально рихлим субстрактом. Навіть чорнозем слід розпушувати соломою, тирсою, торфом або перегноєм. Насіння цієї культури проростають в середньому на 8-9-й день після посіву. Як тільки паростки з'являються масово, температуру навколишнього середовища потрібно знизити до +15-17 ° С, щоб попередити витягування підсімядольного коліна. Врахуйте, що перець не дуже добре переносить пересадку, тому, виконуючи пікіровку і висадку розсади, намагайтеся максимально зберегти кореневу систему рослин.
ДОГЛЯД ЗА сіянцями
Трапляється, що на розсаді проявляються ознаки в'янення, які нерідко можуть бути викликані чорною ніжкою. Ця грибна хвороба вражає прикореневу зону і коріння рослини. Розсада починає в'янути, ніби через брак води. У цьому випадку допоможе біопрепарат «Триходермін» або хімічний засіб «Превікур».
Якщо ви помітили, що сіянці починають відставати в рості і довгий час залишаються маленькими, паросточки слід підживити комплексними добривами. Також застосовують гумати або воду з 2-3 ст. л. перекису водню (на 1 л води), поливаючи ними грунт для поліпшення аерації. Можна використовувати регулятори росту – фітогормони.
ПОСАДКА В ГРУНТ
Для перцю бажано відводити добре освітлені ділянки, де протягом 4-5 років не вирощували пасльонові (картопля, томати, баклажан). Приблизно через 60 днів після посіву розсаду можна висаджувати на постійне місце. Як і у випадку з іншими теплолюбними культурами, рослини до 20-х чисел травня (коли ще можливі весняні заморозки) краще накрити плівкою або агроволокном.
На піщаних грунтах під перекопування і в посадкову лунку вносять чистий деревний попіл, який багатий калієм. При цьому для профілактики вершинної гнилизни плодів слід оберегти рослини від нестачі кальцію і уберегти їх від антагонізму калію і кальцію, коли один елемент блокує споживання іншого. Тому при внесенні деревного попелу додайте також 1 ст. л. кальцієвої селітри або «Кристалон». Якщо ж ознаки вершинної гнилизни все ж проявилися, листя перцю потрібно буде обприскати розчином кальцієвої селітри.
ОСНОВНИЙ ДОГЛЯД
При необхідності пасинка рослини, видаляйте на них прикореневу поросль, а у високорослих сортів формуйте стебло. Не варто забувати при підгодівлі - при поганому рості розсади і на початку цвітіння внесіть комплексні добрива, на початку формування і при зростанні плодів
- Органічні, При спільному зав'язуванні декількох плодів видаліть зайві, залишивши 2-3 найкрупніших перця.
ЗАХИСТ ВІД ШКІДНИКІВ І ХВОРОБ
Вершинна гниль плодів - поширене захворювання перцю, що виникає при антагонізмі хімічних елементів калію та кальцію. Надлишок одного елемента призводить до того, що блокується споживання іншого.
Комментариев нет:
Отправить комментарий