понедельник, 3 декабря 2012 г.

Польський гриб

Польський гриб - друга його назва моховик каштановий, його дуже часто плутають із білим грибом, що цілком закономірно. Гриб цілком хороший. Адже за смаковими якостями і різноманїттю корисних речовин він йому майже не поступається.

Міцелій гриба можна купити в нашому інтернет магазині:

Натисніть на це посилання - міцелій купити



Але в будь-якому випадку це дуже хороший дарунок лісу. Ми  порівнюємо з елітою - з білим грибом! Йде для приготування різноманітних страв, годиться також для сушіння й маринування. Своєю назвою гриб зобов'язаний великій  популяції в хвойних лісах Польщі, звідки його активно доставляли в інші країни.
Міцелій Польського гриба можна купити в нашому інтернет магазині.

Капелюшок 15, у рідких випадках досягає і 20 сантиметрів в діаметрі. Колір від коричневого до яскраво-вираженого каштанового, гладкий. У сиру погоду стає клейким, або покривається слизом. З виворітного боку трубчастий, колір брудно-жовтий із зеленуватим відтінком. При натисканні трубочки синіють. Ніжка до 12 сантиметрів у діаметрі, жовтих відтінків, у верхній частині світліша, часто вигнута, знизу потовщується, або навпаки звужується. В області будь-якого пошкодження синіє, а потім буріє. М'якоть біла, або блідо-жовта, на зрізі також проявляється характерний синюшний відтінок.

Польський гриб один з найпоширеніших смачних грибів. Росте з червня до кінця листопада у хвойних і листяних лісах. У Західній Європі його вважають кращим їстівним грибом, який смажать, варять, солять і сушать.

Польський гриб є одним із самих поживних грибів. По поживності гриб перевершує багато овочів і фрукти, а за хімічним складом і ряду ознак вони наближаються до продуктів тваринного походження. Бульйон з сухих білих грибів перевершує по калорійності м'ясний . У тих, хто любить гриби (свіжо приготовані і солені), збільшується тривалість життя і опірність різним хворобам - діабету, алергії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий