
Але не всі люди знають які корисні властивості мають гриби. Вони подарували людям перший антибіотик, а також багато інших корисних властивостей. Кожен з їх видів має свої особливі властивості.
Міцелій грибів можна купити в нашому інтернет магазині:
Білий гриб-сердечний гриб, він містить вітамін РР (нікотинова кислота), яку використовують при лікуванні серцевих захворюваннях. Для сердешників дуже корисний суп з білих сушених грибів, він зміцнює стінки міокарда. Також вони містять цинк, йод, мідь і вітаміни В1, які необхідні для підтримки імунної системи. Лисички називають грибом - антибіотиком. Він стимулює роботу імунної системи. Також Лисички містять рідину - ергостерол, яка дуже благополучно впливає на печінку. У народі цей гриб знають як сильний протигельмінтний засіб. Маслюки - використовують у неврології, Шампіньйон - інфекціоніст, Строчок - травматолог, Глива - лор, Опеньок - гематолог і т.д.
Гриби своїми корисними властивостями не поступаються навіть лікарським травам, які так відомі в народі. Лікування грибами називають фунготерапією. Одними з перших використовувати гриби почали на Сході ще близько двох тисяч років тому. Їх вчені вважали їжею богів, і лікували ними всі хвороби.
Гриби - загадкові представники природи. І дійсно, вони не відносяться ні до флори, ні до фауни, а утворюють самостійне царство грибів. Однак сьогодні, коли офіційна медицина зайшла в глухий кут при лікуванні багатьох хвороб, на перший план виходить фунготерапія (лікування грибами). У нас з'явилася можливість використовувати їх колосальний потенціал. Адже в них виявлені грибні ферменти, які розщеплюють жир і полісахариди і здатні боротися з болем, гормональними порушеннями і навіть з пухлинами різного походження.
Гриби - важка їжа, особливо в смаженому вигляді. Потрібно їх їсти потроху, обережно, з великою кількістю соковитих овочів як в сирому, так і у вареному вигляді. Густі грибні супи, де більше овочів і менше грибів, легше перетравлюються і звичайно не призводять до ускладнень.
Всі вище перелічені гриби, крім груздів, краще всього використовувати в свіжому вигляді: у супах, в смаженому вигляді, в соусах, начинках тощо, а також в сушеному і солоному вигляді, але перед солінням гриби відварити. Грузді через гіркоту обов'язково попередньо відварити, потім солити або маринувати.
Природа дарує нам все найкраще, тому не варто нехтувати її дарами. І перш ніж копнути будь-який з грибів, подумайте скільки корисних властивостей для вас він має.
Комментариев нет:
Отправить комментарий