среда, 12 декабря 2012 г.

Лагенарія. Вирощування лагенарії

Що за диво - Лагенарія? І з чим її їдять?

Лагенарія - це індійський огірок. У Стародавній Індії лагенарію використовували в їжу і робили із зрілих плодів посуд.
Молоді плоди лагенарії смажать, тушкують, варять, консервують і роблять заморську ікру. За смаком лагенарія віддалено нагадує кабачок, але набагато ніжніше.

Насіння лагенарії можна купити в нашому інтернет магазині:

Натисніть на це посилання - насіння лагенарії купити





Наша країна - далеко не Індія, тому, лагенарію доводиться висаджувати розсадою.

Як виростити розсаду?
У середині квітня, насіння лагенарії розсаджують в тару - горщики, великі склянки та ін..
Але перш, насіння потрібно замочити на дві доби в теплій воді і пророщувати тиждень у вологій тирсі. Температура повинна бути не менше +25 градусів.
Після того, як насіння лагенарії проклюнутся, їх висаджують по одному в тарочку, на глибину 3 см. Розсаду лагенарії вирощують на підвіконні протягом місяця.

Грядку під лагенарією удобрити перегноєм або компостом, за тиждень до висадки розсади.

Садіть лагенарію в кінці травня - під плівку або в червні - у відкритий грунт. Відстань між рослинами повинна бути до метра, не менше!

Не забудьте встановити шпалери, Лагенарія - це ліана!
Для отримання великих плодів, не забудьте зробити прищипку верхівки головного стебла і другорядних пагонів.
Що характерно, квітки лагенарії розпускаються вночі, тому запилення потрібно проводити вручну.
Як?

Зірвати чоловічу квітку, оголити тичинки і торкнутися ними рильцев жіночих квіток.

Нескладно, правда?

На лагенарії залишаються, як правило, від 2 до 5 плодів.
Не забувайте про підгодівлі рідким компостом!

Комментариев нет:

Отправить комментарий